Yaka Ortaokulu öncülüğünde Veliler Kitap Okuyor yarışması düzenlenecektir.

Veliler Kitap Okuyor yarışması ile ilgili detayları aşağıdaki şartnameye bakarak bilgi edinebilirsiniz.

18.03.2024 34

AFYONKARAHİSAR-BAŞMAKÇI

YAKAORTAOKULU

VELİKİTAPOKUMAYARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YarışmaŞartları

1.  YarışmanınTanımı;

Komisyon tarafından belirlenen kitaptan yine komisyon tarafından belirlenen sorularla dahasonrabelirleneceksınav merkezinde velilereyönelikolarakyapılacaktır.

YarışmaSınavı:

Kitapokumayarışmasındanödülalmayahakkazanacakvelileribelirlemekiçinyarışmakitaplarındanyapılacakbilgiölçmesınavıdır.Aynızamandakitabadayalıanlamayaveyorumlamayadayalısorularadayerverilecektir.

-                          Komisyontarafındanbelirlenensorularsorulacaktır.

-                           Yarışmacılarınsıralamasıçoktanseçmelitestilebelirlenecektir.

-                           Yarışmada30sorusorulacaktır.

-                          Yarışmasınavısüresi40dakikaolacaktır.

-                          Yarışmasınavında3yanlışbirdoğrusoruyugötürecektir.

-          Yarışmabaşvurusuvesüreceilişkinduyurularhttps://yakaortaokulu.meb.k12.tr websayfalarındanyayınlanacaktır.

2.  YarışmanınAmacı:

·       Velilerimizinkitapokumaalışkanlığıkazanmasınayardımcıolmak

·       Kitapokumasürecineailelerindekatılımınısağlamak

·       Öğrencininaileleriileişbirliğinigüçlendirerekokul-ailearasındakieğitselbirlikteliğiteminetmek

·       Okumaaracılığıilekelimehazinelerininzenginleşmesinisağlamak

·       Türkçeyidoğrukullanmaveokuduğunuanlamaveyorumlama becerilerinigeliştirmek

·       Okul-veliilişkilerinigüçlendirmek

·       Hz. Ebubekir(R.a) ‘in yaşamı hakkında bilgi sahibi olarak  O’nu kendi hayatına örnek almak.

4.  YarışmaSınavı: Online üzerinden yapılacaktır

SINAVINUYGULANMASI

VeliSınavı:  1 Mayıs 2024                     saat20.00

YARIŞMAYAKATILIMŞARTLARI,BAŞVURUveKATEGORİLER

1.  YarışmayaKatılımGenelBilgileri

vYarışmayaokulumuzortaokulkısmındaeğitimgörençocuğubulunanvelilerdenher ikisi ya da (anneveyababa)katılabilir.(Başvurularşahsenyapılacaktır.)

v Yaka Ortaokulu kısmında öğrencisi              bulunmayanvelilersınavakatılamaz.

vVelilerinkendileridışında ailelerinden/akrabalarındanbirisınavakatılabilir.

vVelimizolanöğretmenlerimizsınavakatılamazlar.

vSınavakatılımücretsizdirveyarışmakitabıtümvelilereücretsizverilecektir.

vYarışmaya başvuru Müdür Yardımcısı Bilal PEKER’e isim yazdırılarak    yapılabilecektir.

2.  YarışmaTakvimi

Sıra

Faaliyet

BaşvurularınYapılması

15 Mart

SonBaşvuruTarihi

18 Mart

SınavTarihi

1 Mayıs

SonuçlarınAçıklanması

3 Mayıs

ÖdülTöreni

6 Mayıs

YARIŞMANINŞEKLİveDİĞER HUSUSLAR

1.    Yarışmayazılıolaraksorulançoktanseçmelisınavlarlayapılacaktır.

2.    Veliler için         30soru     Sınavsüresi40dakika

3.    Yarışma çevrimiçi uzaktan olacak. Öncelikli velilerinde içinde olduğu bir whatsapp grubu kurulacak. Belirlenen tarih ve saatte önceden hazırlanan çoktan seçmeli soruların olduğu süreli anket gruba atılacak. Belirlenen süre zarfında veliler anketi doldurup gruba gönderecekler. Sınav yürütme komisyonu tarafından cevaplar kontrol edilerek belirtilen tarihte sonuçlar açıklanacaktır.

4.    Sorular, adı geçen kitabın okunup anlaşılma düzeyini ölçmeye yönelik olup, cevaplarda kitapeksenlideğerlendirilmelidir.

5.   Sonuçlarhttps://yakaortaokulu.meb.k12.tr  web sayfalarındanve sınıfWhatsappgruplarındanilanedilecektir.

6.   Sınavsonuçları3yanlışbirdoğruyugötürdüktensonranetsıralamasınagöreyapılacaktır.

7.    Ödülalmasıralamasındaaynıdereceyipaylaşanyarışmacısayısıbirdenfazlaolmasıdurumunda veya aynı dereceyi paylaşan veliler arasında eşitlik durumunda öğrenim durumudüşük olan veli birinci olacaktır. Velilerin öğrenim durumu aynı ise doğum tarihi küçük olanyineaynıisekurailebelirlenecektir.

8.         Yarışma Sınav Merkezi Kurulu, yarışma sınav süresi içerisinde kuralların ihlal edilmesihalinde yarışmacıların yarışmaya devam edip etmemesine veya yarışma dışı bırakılmasınatutanaktutarakkararvermekonusundayetkilidir. Sorularınvebelirsizliklerinçözümünde,

gerekligörülendurumlardaşartname,program,değerlendirme,ödüllendirmedahilhertürlükuralveorganizasyondeğişikliklerindeSınav Komisyonuyetkilidir.

Düzenleme kurulu uygun gördüğü takdirde yarışmanın iptaline, ertelenmesine veya sınavmerkezinin sınavının iptaline karar verebilir. Tüm duyuru ve bilgilendirmelerhttps://yakaortaokulu.meb.k12.tr  websayfalarındanbilgiveduyurubaşlığıaltındatakipedilebilir.

9.        Yarışmacılarödüllerinibelirtilentarihtetörenlealacaklardır.

ÖDÜLLER