Kurum Adı : Yaka Ortaokulu
WEB Adresi : http://yakaortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yaka Köyü Başmakçı / AFYONKARAHİSAR

VİZYON
Yaka Ortaokulunun vizyonu, eğitim bölgemiz içersine giren ve eğitim çağı içersinde olan tüm bireylerin okulumuzdan azami eğitimi alarak bir üst kuruma donanımlı olarak gitmelerini sağlamak, orta öğretime giden öğrenci yüzdesini her geçen yıl artırmak, eğitimde ilçemizin temsilcisi konumuna yükselip hedefi ileriye taşımaktır.

MİSYON
Yaka Ortaokulunun misyonu, öğrencileri doğrultusunda vatanına ve milletine candan bağlı, teknolojilere ve gelişmelere açık, çağın gerektirdiği bilgi birikimini alarak hayata hazırlanan, yaşamı boyunca karşılaştığı güçlükleri aşma gücünü kendinde bulan bireyler olarak yetiştirmektir.

BAŞARILAR
2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okullar arası Erkek Voleybol Turnuvasında 2. olduk. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okullar arası Erkek Voleybol Turnuvasında 3. olduk.

Öğretmen Sayısı : 7
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 86
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30 İlk Ders Başlangıcı, 12:30-13-30 Öğle Arası 15:00 Son Ders Bitişi
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezine 5 Km İl Merkezine 130 Km
Ulaşım : İlçeye kendi imkanlarıyla, İl Merkezine merkezden minibüsler aracılığıyla ulaşım gerçekleşmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Yaka, İlçe merkezine 5 km uzaklıkta olup, yeşillikler içerisinde bir köydür.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ